Тази супа е без мазнина и е идеална за горещите дни. Мазнината разваля нейния вкус.
Продукти:
11/2 л. вода
2 шепи зелен
фасул
1 шепа зелени джанки
2 стръка пресен лук
1 малък морков
2-3 скилидки чесън
1
средно голям домат
копър и магданоз
сол и черен пипер на
вкус
Приготвяне:
Зеленият фасул се почиства, измива и нарязва на малки парченца.
Пуска се във
врящата вода. Добавят се нарязаните наситно зелен лук и
морков. Когато фасулът
е омекнал се добавят зелените джанки, като може да са
с костилките. Посолява се и се добавя скилидките чесън и доматът нарязан наситно или
настърган. След като зеленчуците окончателно омекнат, супата се подправя със
сол , черен пипер и се оставя да
ври още около 1 минута. Дърпа се от
котлона и се добавят зелените подправки.
Супата се сервира задължително
студена.
Не съм я правила по този начин с лук, домат и морков. Много ми допадна! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеЕли, тази супа дали ще стане, ако пробвам да я направя с бакла :))
ОтговорИзтриванеЕли, отде я знаеш тая рецепта? Аз никога до сега не съм нито чула, нито видяла такава супа. Явно не е от нашият край ;)
ОтговорИзтриванеИначе, идеята ми допада, обичам зелен фасул, постни и студени чорбички, бистри супи... Май ще взема да я пробвам, само да не свършат джанките докато ида на село :)
Поздрави и спорен петък!
Ей тази ми е толкова любима... мама често ни я приготвяше като деца. Сега и аз я правя отвреме-навреме, но е идеална за лятото;)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
На тази супа и казваме"жетварска супа" и е много вкусна.Ако сливите са вече узрели,може и без тях.Хората като са ходели на нивата по жътва,са се хранели с по-лека храна,без мазнина.Чудесна е при спазване на диети.
ОтговорИзтриванеМили приятели, извинете ме, че толкова дълго време не съм поглеждала блога си.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че тази любима лятна супа и вие я готвите и харесвате.
Ирма, супичката я знам от мама. Това ще да е наследства от врачанската линия.
Пожелавам ви по-леко понасяне на жегите.