Това е много вкусно постно ястие. Все още по пазарите се намират камби. Те имат по-мек вкус от чушките. Понякога се случват лютички, но това не вреди. Само се разпалва апетитът и се налага да се консумира чаша вино.
Продукти:
Около 12 бр. камби със средна големина
1 чаена чаша от 250 мл ориз
1 голяма глава стар лук
2 домата
1 морков
Зехтин
1 кубче бульон от гъби
3 супени лъжици кедрови ядки
2-3 скилидки чесън
1 голяма глава стар лук
2 домата
1 морков
Зехтин
1 кубче бульон от гъби
3 супени лъжици кедрови ядки
2-3 скилидки чесън
Сол, черен и червен пипер, риган на вкус
Приготвяне:
Приготвяне:
Нарязаният на дребно лук се задушава в зехтина.
Добавя се морковът, нарязан наситно. Изчаква се и той да се задуши.
Поставя се оризът при лука и моркова се запържва, докато стане прозрачен.
Слагат се настъргани доматите и кедровите ядки, предварително запечени в микровълнова фурна или на сух тефлонов тиган.
Сместа се подправя със сол, черен и червен пипер и риган. Добавят се скилидките чесън, ситно накълцани.
Камбите се пълнят. Поръсват се отгоре с малко зехтин.
Налива се в тавичката около 200 мл топла вода.
Пекат се на 175 градуса Целзий в тавичка, покрита с фолио.
Когато камбите са почти готови, фолиото се отстранява и се оставят да се запекат.
Сервират се студени.
Вместо кубче бульон от гъби може да се сложи една шепа пресни гъби.
Поставя се оризът при лука и моркова се запържва, докато стане прозрачен.
Слагат се настъргани доматите и кедровите ядки, предварително запечени в микровълнова фурна или на сух тефлонов тиган.
Сместа се подправя със сол, черен и червен пипер и риган. Добавят се скилидките чесън, ситно накълцани.
Камбите се пълнят. Поръсват се отгоре с малко зехтин.
Налива се в тавичката около 200 мл топла вода.
Пекат се на 175 градуса Целзий в тавичка, покрита с фолио.
Когато камбите са почти готови, фолиото се отстранява и се оставят да се запекат.
Сервират се студени.
Вместо кубче бульон от гъби може да се сложи една шепа пресни гъби.
Много обичам такива постни пълнени чушки! Слагам орехи, предполагам че кедровите ядки ще придадат по-друг вкус!
ОтговорИзтриванеИзглеждат толкова апетитно!
Ели, поздрави и приятно прекарване на Никулден!
Тillia, много ми е приятно, че ти харесват камбичките.
ОтговорИзтриванеПриятно прекарване на Никулден и на теб.