неделя, 14 декември 2014 г.

Френска супа с праз и картофи

Продукти:
2 стръка праз
2 -3 картофа
2 литра вода
Сол на вкус
Черен пипер
Краве масло
Лимонов сок

Приготвяне:
Празът се почиства. Нарязва се ситно.
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета.
Във врящата и подсолена вода се слагат нарязаните праз и картофи.
Когато зеленчуците омекнат, супата е готова.
При сервиране всеки си слага на вкус черен пипер, краве масло и лимонов сок.

Тази супа е изключително лесна и много вкусна, даже и без масло. 
Без мазнина или с растителна такава е подходяща за пости. 



6 коментара:

  1. Ново и предполагам,вкусно ястие...Благодаря,Ели ще се възползвам със сигурност!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Милена, благодаря ти за проявения интерес.
      В нашата къща тази супа е на почит. И става лесно. Направо ми е спасителният вариант, когато нямам време.
      Поздрави.

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Няма месо. Само ухае на масло. Сигурна ли си, че това го ядеш. Кирил много я обича и не е умрял от глад. От тиквички с ориз също не е умрял от глад.
      Пожелавам ти хубава вечер.

      Изтриване
  3. Интересна супа. Бих си похапнала купичка:))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поздрави. Пробвай я и сподели как фамилията я е приела.

      Изтриване