сряда, 19 октомври 2011 г.

Свинско патладжанлия с фузили


1/2 пакет фузили
400 гр свинско месо
1 глава стар лук
200 мл бяло вино
200 мл вода
1 голям патладжан опечен като за кьополу
5-6 изпечени (на скара, чушкопек, плоча, грил тиган) червени и зелени чушки
3 домата изпечени  на скара или грил тиган
4 супени лъжици зехтин
5-6 скилидки чесън
Една малка китка магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Месото се нарязва на много малки късчета.
Поръсва се с черен пипер на вкус.
Маринова се в бялото вино поне за 30мин.
Месото заедно с нарязаният лук леко се запържват в зехтина.
Сипва се виното, в което е било мариновано месото.
Добавя се и водата, която трябва да е топла.
Оставя се месото да къкри на тих огън, докато омекне. Посолява се леко.
Изпечените патладжани се обелват и се оставят да се отцедят.
Чушките също се обелват.
Печените домати, патладжани и чушки се нарязват на ситно.
Добавят се към месото. Оставя се ястието да клокне.
Подправя се със счукан чесън, магданоз, сол и прясно смлян черен пипер.

Фузилите се сваряват в подсолена вода, съгласно инструкциите на производителя.
Отцеждат се и се поливат с 1-2 супени лъжици зехтин.

В чиния се сипва от пастата.
В средата се сипва от ястието.
Консумира се с хубаво червено вино.
Пропорциите са приблизителни. Както обикновено готвих на око.
Може да се увеличава или намалява количеството на продуктите.
Важно е да има сосче.


Няма коментари:

Публикуване на коментар