четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Кошнички с праз и сирене



Зная, че като идея не е нещо ново.
Но тъй като се получи приятна комбинация,  реших да си запиша пропорциите.
И така - за 12 бр. кошнички:
Няколко тънки кори за баница
Разтопено масло за намазване на корите
200 гр. сирене
2 стръка праз
3 яйца
100мл прясно мляко
Сол и черен пипер на вкус


Приготвяне:
Корите за баница се нарязват на парчета с приблизителни размери 12/12 см.
Използва се тавичка за мъфини. Гнездата се намазват обилно с масло.
Слагат се по 4 парчета кори, като краищата се разминават.
Всяко парче кора се намазва леко с масло.
Празът се нарязва на ситно и се смесва със сиренето и 1 яйце.
Посолява се със сол и черен пипер на вкус.
Във всяка кошничка се сипва по 2-3 супени лъжици от горната смес.
Прясното мляко и другите две яйца се разбиват и се разпределят върху сместа със сирене и праз.
Пекат се в предварително нагрята фурна на 175 градуса, докато придобият златист вид.


След изпичане корите остават хрупкави, а пълнежът – мек.
На следващия ден корите продължават да са хрупкави.
Празът не се задушава предварително. Слага се суров.
Тъй като е нарязан на ситно, омеква при печенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар