Миналата неделя бях на представление на Йоли в "Клуб 5".
Там е изключително приятно. Обстановката предразполага човек да се отпусне, да послуша музика и да изпие някаква любима напитка. И никак не на последно място да следи ръцете на Йоли какво приготвят.
Темата беше "Разядки" и една от тях е въпросния пасет.
Веднага спуснах нареждане да се донесат маслини без костилки в нашата къща.
Съпружието донесе зелени с риган. И ето какво се получи:
Този пастет става страшно бързо и е много вкусен.
Необходими продукти:200 гр зелени маслини без костилки
4-5 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици смлени орехи
1-2 супени лъжици каперси
2 филенца аншоа по желание
Прясно смлян черен пипер
Сухи риган, мащерка и розмарин на вкус
Приготвяне:
Маслините със зехтина и аншоата се смилат с блендер.
Добавят се пресования чесън, орехите, черният пипер и сухите подправки.
Пастетът се прибира на хладно, за да отлежи малко.
И бързам да си го запиша, докато не съм го забравила.
Чудесен пастет, Ели :)
ОтговорИзтриванеОбичам маслини, а в комбинация с орехи, каперси и особено аншоа
е станал много изкушаващ :)
Радвам се, че направи блог!
Сърдечни поздрави и хубава вечер!
Благодаря ти, Дани.
ОтговорИзтриване