сряда, 16 ноември 2011 г.

Бисквитки с орехи и овесени трици


150 г масло
100 г захар
3 жълтъка
4 супени лъжици прясно мляко
300 г смес от овесени трици и брашно – по 50% от всеки вид
1 чаша от 200 мл смлени орехи
На върха на ножа сол
1/2 малка чаена лъжичка бакпулвер
1 ванилия
Сухи ягоди или друг сух плод (череши, портокалови корички, боровинки и т.н.)
По желание черен шоколад за украса

Маслото се разбива добре със захарта.
Добавят се жълтъците. Отново се разбива.
Слага се млякото, брашното с щипката сол, бакпулвера и ванилията.
След това при непрекъснато бъркане се добавят орехите и сухия плод (нарязан на дребни парченца).
Върху тава, застлана с хартия за печене, се оформят бисквитки с чаена лъжичка.
Бисквитките сурови са с диаметър около 3 см. Слагат се на разстояние, защото при печене кръгчето се разливат.
Пекат се около 12 мин в предварително нагрята на 1600 С фурна до златисто.
Оставят се да изстинат в тавата .
Напълно охладени се украсяват с разтопен черен шоколад.

9 коментара:

  1. ЕЕЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙ ама нагизди си листенца есенни на фона на блога, а :)

    И бисквитките са чудно скипрени, пък и с шоколадови нишки декорирани. Мх Мх Мх, май ще ги оформям още тази вечер !

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления за блога! Сега да се надявам да го напълниш с вкусни манджи, салати и сладкиши!
    Наздраве! Може за разнообразие и някой коктейл да почерпиш!

    ОтговорИзтриване
  3. Ели,поздравления за блога!

    Тези бисквитки звучат много вкусно!Ще опитам да ги модифицирам, като ги направя веган-без нищо животинско.

    Желая ти приятна вечер и творческо вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей! Чудесни бисквитки и аз ще ги оформя :))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. От сърце ви благодаря за хубавите думи!

    ОтговорИзтриване
  6. Eйййййййййййй,дочаках най-сетне! Сега ще има още един качествен блог за хубава храна! Целувки Ели!

    ОтговорИзтриване
  7. И забравих да кажа,че ще дръпна едно мохитце за твое здраве!

    ОтговорИзтриване
  8. Ами крайно време беше! Нашето Ели става все по социална! :)

    Честито за блогчето и от мен. И тук ще се следим вече. :)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви, приятели. От мен рома и бисквитките соленки е по-добре), от вас ментата. Разрахме се, нали?

    ОтговорИзтриване