вторник, 27 декември 2011 г.

Медени коледни рулца

Закъснях с публикацията на тази рецепта, но по-важното е, че медените рулца, които са вкусни и ароматни, бяха приготвени още на 21 декември. Когато се пекат, мирише като в сладкарската работилница на Дядо Коледа и настроението става празнично.



Продукти:
125гр меко масло
150гр захар
2 супени лъжици течен мед
1 белтък и 1 цяло яйце
1 равна лъжичка сода бикарбонат
около 500 гр брашно за меко тесто
смес от коледни подправки - 1 чаена лъжичка канела, 1/2 чаена лъжичка смлян карамфил, няколко зърна смлян кардамон, щипка индийско орехче


за намазване
1 жълтък
смлени орехи
захар за посипване


Приготвяне:
От продуктите се омесва меко тесто, което не лепне.
Разделя се на 4 топки. Оформят се малки хлебета с приблизителна дължина 20 см.
Намазват се с разбит жълтък, посипват се с орехи и захар. Пекат се върху хартия в умерена фурна- приблизително 150 градуса Целзий при включен вентилатор.
Топли се нарязват на рулца с дебелина приблизително 8 мм.

1 коментар:

  1. Ех, Ели,
    Закъсняла, закъсняла.... колко да си? Знаеш, че сладкиши винаги се хапват :)
    Ще ги пробвам, ти отдавна ги препоръчваш тези медени хлебчета.

    Весело посрещане на Новата година!

    ОтговорИзтриване