Завършвам проекта Kikkoman. Запознах се с различните видове соеви сосове и с оризовия оцет. Не съм специалист по храните, но като обикновен потребител мога да преценя, че са чудесни.
Представих рецепти за салата от краставица , оризова салата, супа, за пилешко и телешко месо, както и гарнитура от тиква.
Остана да представя и нещо сладичко за десерт. Както се казва, на сърце ми легна сос YAKITORI. След като го вложих в някои от представените рецептите, реших, че ще е вкусно, ако го използвам и в сладки. Вместо меласа, каквато нямам, марсала или там други подобни неща. Реших да направя не обикновени сладки, а по-пикантни - такива, каквито могат да се консумират с коктейли, вино или някаква друга напитка. Според вкуса на човека. Така че се престраших, направих и... съвсем честно, получих одобрението от домашните.
През времето, когато пробвах продуктите Kikkoman те бяха "експерти-дегустатори", изтърпяха ме и аз им благодаря.
И ако си мислят, че завинаги приключвам със серията рецепти със соеви сосове , много се лъжат. Не се знае какво още ще ми мине през ума и кога точно ще ме споходи кулинарно вдъхновение.
Представих рецепти за салата от краставица , оризова салата, супа, за пилешко и телешко месо, както и гарнитура от тиква.
Остана да представя и нещо сладичко за десерт. Както се казва, на сърце ми легна сос YAKITORI. След като го вложих в някои от представените рецептите, реших, че ще е вкусно, ако го използвам и в сладки. Вместо меласа, каквато нямам, марсала или там други подобни неща. Реших да направя не обикновени сладки, а по-пикантни - такива, каквито могат да се консумират с коктейли, вино или някаква друга напитка. Според вкуса на човека. Така че се престраших, направих и... съвсем честно, получих одобрението от домашните.
През времето, когато пробвах продуктите Kikkoman те бяха "експерти-дегустатори", изтърпяха ме и аз им благодаря.
И ако си мислят, че завинаги приключвам със серията рецепти със соеви сосове , много се лъжат. Не се знае какво още ще ми мине през ума и кога точно ще ме споходи кулинарно вдъхновение.
Продукти:
70 гр меко масло
80 гр захар
140 гр брашно
1 яйце
4 супени лъжици Kikkoman сос YAKITORI
80 гр захар
140 гр брашно
1 яйце
4 супени лъжици Kikkoman сос YAKITORI
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
3 супени лъжици какао на прах
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
Ядки за украса
Приготвяне:
Маслото се разбива със захарта.
Добавя се яйцето и Kikkoman сос YAKITORI.
Всичко се разбърква добре.
Всичко се разбърква добре.
Прибавят се брашното, бакпулвера, смляният черен пипер и
какаото.
Омесва се и се получава меко, леко лепкаво тесто.
С навлажнени ръце се оформят топчета с диаметър около 3 см.
Поставят се на разстояние едно от друго върху тава, застлана
с хартия за печене.
Върху всяко топче се поставя цяла ядка – орех, обелен бадем
или лешник и леко се притиска.
Сладките се пекат в предварително нагрята до 1750
Целзий фурна, при включен вентилатор, за около 10 минути.
След изпичане стават с диаметър около 5 см.
Излизат 15 броя.
Излизат 15 броя.
При тази дозировка се получават сладки, които са хрупкави
отвън и с мека вътрешност.
След консумация в устата остава един много приятен пикантен
привкус.
Сладките са много подходящи за леко бяло вино или розе.
а тия, дето обичаме червено вино ще може ли да ги мезваме?
ОтговорИзтриванеМного, много интересно предложение, Ели!
Хвала на домашните ти! Сериозни хора са те!
Става, Пепи, да се мезват с червено вино и още как.
ИзтриванеПрез лятото ще ги пробвам с любимото ми коктейлче Мохито.
Интересна рецепта и много симпатични сладки са се получили, Ели! Като те обхванало вдъхновението, дано не те остави скоро - страхотни неща ти идват на ум! Преди известно време изпробвах едни сладки с черен пипер и на мен поне много ми харесаха, но капризите у дома не одобриха, та и не запазих рецептата. Освен пак да ги подложа на изпитание, пък дано този път не се усетят ;))
ОтговорИзтриванеУспешен ден ти пожелавам и прекрасно настроение!
Благодаря, Ирма.
ОтговорИзтриванеТова с вдъхновението е много съмнителна работа.
Обикновено го няма. Ама дано се появи отново.
Пожелавам ти хубав ден.
Eли, много интересно участие на соса в сладки !
ОтговорИзтриванеИ всички рецепти с него са ти страшно сполучливи!
Чудесно вдъхновение си имала!
И ми се ще да го запазиш!
Поздрави и хубава вечер!
Похвала от кулинар като теб значи много за мен.
ИзтриванеБлагодаря ти, Дани.
Много гот е това!На мен със сигурност ще ми харесат!Добра идея, Ели!
ОтговорИзтриванеПродължавай да ме хвалиш и ще застанеш пред опасността да опиташ тези сладки. Хи.
ИзтриванеБлагодаря ти, Йоли.
И моите поздравления, Ели,
ОтговорИзтриванеразгледах много кулинарни предложения и рецепти за проекта на Kikkoman!
Определено ме впечатлиха някои от тях, но в "класацията" ми водят твоите сладки!
Чудесни са, много би ми допаднал и леко пикантният вкус, за който споменаваш, а щом и твоето семейство ги одобрява ...
Сърдечни поздрави и хубав петък, Диана
Диди, благодаря ти от сърце.
ОтговорИзтриванеЗнаеш ли, като правих проекта и аз много мислих за десерт, ама нещо не го измислих:):):) със сигурност ще направя нещо след време, защото изкушението е голямо. Любопитна съм да разбера вкуса. Страхотна идея, Ели, страхотно изпълнение ! Комплименти!
ОтговорИзтриванеКате, благодаря за високата оценка.
ОтговорИзтриване