вторник, 10 април 2012 г.

Коприва с яйца и сирене




Продукти:
Около 400 гр. коприва
1 малка глава стар лук
1 суха червена чушка
3 яйца
200 гр. сирене
2 супени лъжици брашно
100 гр. масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Копривата се сварява заедно с главата лук и сухата чушка в 1 л вода. Отцеждат се зеленчуците и се пасират в блендер или се начукват в дървена гаванка. Водата се запазва.
В маслото се запържва до розово брашното и се разрежда с водата, в която е вряла копривата.
Прибавя се пасираната коприва.
Разбиват се яйцата  и се изсипват във врящата смес. Трябва да станат на парцали, както при курбан-чорба.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус. След като се отстрани от котлона се добавя натрошеното сирене.

2 коментара:

  1. УНИКАЛНА РЕЦЕПТА!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен, много благодаря за хубавите думи.
    И аз много харесвам това ястие.

    ОтговорИзтриване