Продукти:
Около 400 гр. коприва
1 малка глава стар лук
1 суха червена чушка
3 яйца
200 гр. сирене
2 супени лъжици брашно
100 гр. масло
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
1 малка глава стар лук
1 суха червена чушка
3 яйца
200 гр. сирене
2 супени лъжици брашно
100 гр. масло
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Копривата се сварява заедно с главата лук и сухата чушка в 1 л вода. Отцеждат
се зеленчуците и се пасират в блендер или се начукват в дървена гаванка. Водата
се запазва.
В маслото се запържва до розово брашното и се разрежда с водата, в която е вряла копривата.
Прибавя се пасираната коприва.
Разбиват се яйцата и се изсипват във врящата смес. Трябва да станат на парцали, както при курбан-чорба.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус. След като се отстрани от котлона се добавя натрошеното сирене.
В маслото се запържва до розово брашното и се разрежда с водата, в която е вряла копривата.
Прибавя се пасираната коприва.
Разбиват се яйцата и се изсипват във врящата смес. Трябва да станат на парцали, както при курбан-чорба.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус. След като се отстрани от котлона се добавя натрошеното сирене.
УНИКАЛНА РЕЦЕПТА!
ОтговорИзтриванеАнонимен, много благодаря за хубавите думи.
ОтговорИзтриванеИ аз много харесвам това ястие.