Това е стара фамилна рецепта. Свързана е със запознанството на баща ми със семейството на майка ми.
Винаги сме обичали много това ястие, но и винаги е било повод за шеги и смях. Приятните спомени ме карат да го приготвям с удоволствие.
И понеже мисля, че е много вкусно, споделям рецептата с вас.
Винаги сме обичали много това ястие, но и винаги е било повод за шеги и смях. Приятните спомени ме карат да го приготвям с удоволствие.
И понеже мисля, че е много вкусно, споделям рецептата с вас.
Продукти:
Лапад
250 гр. сирене или извара (може смес от двата продукта)
1 яйце
Магданоз
Сол и черен пипер на вкус
Панировка:
3 яйца
Брашно
Прясно мляко
1 супена лъжица олио
Щипка сол
Черен пипер по желание
Приготвяне:
Лапад
250 гр. сирене или извара (може смес от двата продукта)
1 яйце
Магданоз
Сол и черен пипер на вкус
Панировка:
3 яйца
Брашно
Прясно мляко
1 супена лъжица олио
Щипка сол
Черен пипер по желание
Приготвяне:
Сиренето (изварата) се разбиват с яйцето и подправките.
За всеки шницел се вземат по 3 бр. листа. Отстранява се частично средната
дебела жилка. Внимава се да не се разкъса лапада.
На листата се придава форма на шницел.
Между всяко листо се поставя от плънката.
От продуктите за панировка се приготвя се гъсто палачинково тесто.
Олиото в панировката не позволява при пържене да се поема много от мазнината.
Всеки шницел се потапя в палачинковото тесто и се пържи в маслена баня.
Количеството панировка стига приблизително за 12 бр. шницели с размери 10/15 см.
За всеки шницел се вземат по 3 бр. листа. Отстранява се частично средната
дебела жилка. Внимава се да не се разкъса лапада.
На листата се придава форма на шницел.
Между всяко листо се поставя от плънката.
От продуктите за панировка се приготвя се гъсто палачинково тесто.
Олиото в панировката не позволява при пържене да се поема много от мазнината.
Всеки шницел се потапя в палачинковото тесто и се пържи в маслена баня.
Количеството панировка стига приблизително за 12 бр. шницели с размери 10/15 см.
Може да се сервира с кисело мляко с чесън.
Чудни са, чудни са тия шницели, Ели!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря, че ги сподели и им се радваме две години вече!
Честито Възкресение Христово!
ОтговорИзтриванеЗдраве,благоденствие и хубави дни пожелавам на теб и семейството ти,Ели!
Обич,разбирателство и светли мисли да има в душите и сърцата ви!
Много вкусно изглежда предложението ти,жалко че накълцах всичкия лапад,но ще набера пак.
Весел празник!
Много искам да ти благодаря за тази рецепта! Прекрасен лапад си набрахме от вилата и се разтърсих из нета за рецепта та попаднах тук :)
ОтговорИзтриванеЧудесни шницели!Браво! Ще се пробват!
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря, момичета. Радвам се, че сте харесали рецептата.
ОтговорИзтриванеШницели от лапад..........мммм само как вкусно звучииии. Много добра рецепта, браво. Ще ги опитам.
ОтговорИзтриванехм...шницели от лапад, звучи ми доста добре и лека храна за привечер. Не е традиционни шницел от месо, не се бях сетила, че мога да си направя и с лапад, който има много хубав вкус!Благодаря за предложението и за добре описаните стъпки за направата.На снимката изглеждат божествени и с това кисело мляко и чесън ....идеална комбинация.Хубаво е че има и магданоз, доста здравословно ястие, благодаря!Колко ли време отнема за направата му?!
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта.Преди малко направих десерта и сега ми трябва нещо за основно.Само трябва да отида и да си намеря от някъде лапад.Хм..като че ли вече мина сезона за пресен,но предполагам, че има консервиран?Това е за 12 порции, значи аз трябва да направя двойна доза, че тези до никъде няма да ни стигнат.Много благодаря за предложението, ще пиша дали са се получили вкусно и при мен.
ОтговорИзтриванеЩе чакам с нетърпение да пишеш отзиви.
ОтговорИзтриванеДобър ден.Преди известно време бях попаднала на тази рецепта и страшно много ми хареса.Преди няколко дни я пробвах, понеже на снимките бяха ужасно вкусни.Станах супер.Наистина една по лека вечеря, не са чак толкова и сложни за направа, но вкусът е страхотен.Единствено с премахването на средната жилка, на някои леко ги скъсах, но нали са по три листа нищо не излезе от плънката.Много благодаря за рецептата.Вече често ще посещавам сайта с очакване на нови и нови кулинарни предложения.
ОтговорИзтриванеРадвам, че шницелите са се получили. И аз ги харесвам много.
ИзтриванеПоздрави и хубава седмица.
Изглеждат ужасно вкусни тези шницели. Не съм се сещала, че мога да направя нещо подобно и съм много доволна, че попаднах на твоят сайт, който ми бе препоръчан от моя приятелка. Оказа се права, че тук има големи кулинарни вкусотии, които са и реални да си ги направиш. Радвам се че към рецептите слагаш и снимки, поздравления. Със сигурност ще се опитам да ги направя, макар и пърженето в тиган да не е голямата ми сила. Добре е , че олиото не поема много в самите шницели при панировката, че иначе стават малко тежки. Благодаря и много успехи желая.
ОтговорИзтриванеCarolina herrera, много ти благодаря за милите думи.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че си харесала рецептите. Това е храната, която готвя за моето семейство. И всичко е изпитано през годините.
Още веднъж ти благодаря и ти пожелавам приятни почивни дни.
Направо ми се дояде този разкошен шницел и мисля да го сготвя днес.
ОтговорИзтриванеДа , аз лично трябва доста да внимавам при ..." Внимава се да не се разкъса лапада.
ОтговорИзтриванеНа листата се придава форма на шницел.
Между всяко листо се поставя от плънката.
От продуктите за панировка се приготвя се гъсто палачинково тесто. Олиото в панировката не позволява при пържене да се поема много от мазнината." така лесно си го описала, но да видим как ще се справя, че честно с лапад до сега нищо не съм правила, но изглеждат страхотни шницелите.
Круизи, много се радвам, че ти допада рецептата.
ОтговорИзтриванеРазбира се, че ще се справиш с направата на шницелите.
А и да се разкъса малко листото, няма страшно.
Важното е, да ти е вкусно.
Приятна вечер.
Ели, благодаря ти за чудесната рецепта! Направих ги в два варианта - пържени и печени. Имат невероятен вкус. - http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2013/04/blog-post_5.html
ОтговорИзтриванеНе ми допадна съчетанието на сиренето в плънката с млечно-чеснов сос, но поднесени с домати и репички са по вкуса ни! :)
Сърдечни поздрави!
Много се радвам, че сте харесали шницелите от лапад.
ИзтриванеЧестно казано, ние също ги консумираме без млечно-чесов сос.
Просто го предложих като опция.
Пожелавам ти хубави почивни дни.
Ели, снощи приготвих твоите шницели и много ни се усладиха! Благодаря ти за страхотната рецепта и, както правилно отбеляза Пепи, ако беше патентовала тази рецепта, под пари щеше да останеш!:)) Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеГуинет, направи ме много щастлива с това, че сте харесали рецептата.
ОтговорИзтриванеЕ, не съм патентовала рецептата. Затова ще я ползваме всички безплатно и надявам се, с удоволствие.
Пожелавам ти хубави почивни дни.