Продукти:
120 гр. масло
110 гр. захар
2 яйца
2 яйца
150 гр. брашно
2-3 супени лъжици прясно мляко
1 чаена чаша (250 мл.) смлени орехи
1 чаена лъжичка бакпулвер
ром, коняк или ванилия за ароматизиране
украса – разтопен горчив шоколад, счукан крокан, дребни захарни фигурки
Приготвяне:
Маслото се разбива със захарта.
Едно по едно се прибавят яйцата.
Разбърква се добре.
Постепенно се добавя и пресятото брашно, смесено с бакпулвера.
Слага се прясното мляко.
На финала се добавят смлените орехи и избраният аромат.
Тестото се получава много меко и лепкаво.
Оформят се топчета с влажни ръце и слагат на разстояние върху хартия за печене.
При печене сладките се разливат и получават кръгла форма.
Пекат се във фурна, нагрята предварително до 175 градуса Целзий, докато порозовеят.
Охладените сладки се украсяват с шоколад, разтопен на водна баня.
По желание може да се слепят с мармалад от кайсии или друг конфитюр.
Излизат приблизително 35 единични бройки
Ами ако се наложи да ги слепим, какво правим с едната останала?
ОтговорИзтриванеХм?
Чуднички са, Ели!
Обичам ги вече!
ОтговорИзтриванеДа, харесват ми!
ОтговорИзтриванеДаже много! И скоро децата у дома ще бъдат зарадвани;)
Много вкусни сладки! Реших да ги направя, но не разбрах колко яйца се слагат.
ОтговорИзтриванеМоля за извинение. Забравила съм да напиша броя на яйцата - 2 бр.
ОтговорИзтриванеОпитах се да коригирам рецептата, но нещо не се получава.
Още веднъж пиша - 2 броя яйца.
Хубав ден.
рецептата е добра ,но брашното е малко.наложи ми се да прибавя още,поне още толкова
ОтговорИзтриване