С тази публикация искам да завърша засега раздела с туршиите.
Рецептата не се среща често. Аз поне не съм я виждала.
Зная я от моята майка.
Чушките са много вкусни, а от от хряна стават приятно пикантни.
4-5 корена хрян
1 литър винен оцет 6%
1 чаша* сол
1/2 чаша захар
Препържено и охладено олио
*Чашата е с вместимост 200мл.
Приготвяне:
Червените чушки се опичат, обелват и се оставят в наклонен съд,
за да се отцеди сокът им.
Хрянът се настъргва на ситното ренде. Аз го смлях в кухненския робот.
От предвидените оцет, сол и захар се сварява марината и се охлажда.
Чушките се нареждат в стъклен съд, като върху всеки ред се ръси от настъргания хрян.
Заливат се с охладената марината, като трябва да потънат в нея.
Така приготвените чушки престояват в маринатата на хладно от 12 до 15 часа.
След това се отцеждат от маринатата, без да се маха хряна.
Чушките се подреждат плътно в буркани от компот и се заливат с препържено и охладено олио.
Туршията не се стерилизира. Съхранява се на хладно.
Рецептата не се среща често. Аз поне не съм я виждала.
Зная я от моята майка.
Чушките са много вкусни, а от от хряна стават приятно пикантни.
Продукти:
За 5 кг червени чушки4-5 корена хрян
1 литър винен оцет 6%
1 чаша* сол
1/2 чаша захар
Препържено и охладено олио
*Чашата е с вместимост 200мл.
Приготвяне:
Червените чушки се опичат, обелват и се оставят в наклонен съд,
за да се отцеди сокът им.
Хрянът се настъргва на ситното ренде. Аз го смлях в кухненския робот.
От предвидените оцет, сол и захар се сварява марината и се охлажда.
Чушките се нареждат в стъклен съд, като върху всеки ред се ръси от настъргания хрян.
Заливат се с охладената марината, като трябва да потънат в нея.
Така приготвените чушки престояват в маринатата на хладно от 12 до 15 часа.
След това се отцеждат от маринатата, без да се маха хряна.
Чушките се подреждат плътно в буркани от компот и се заливат с препържено и охладено олио.
Преди консумация трябва да престои поне една седмица.
Опитайте и вярвам, че няма да съжалявате.
ооо тези ти чушки съм ги правила, Ели и са чудесна салата! Само да не беше това стържене на хряна :(( всичките синуси се отпушват.
ОтговорИзтриванеПоздрави девойко Ели и спорни събота и неделя!
Пепи, спомням си, че ги направи тези чушки. Да не би да е лошо да си прочистиш синусите.
ИзтриванеПоздрави и хубава вечер.
Цялата ти серия с рецепти за туршии е страхотна, Ели
ОтговорИзтриванеи краставичките, и "отлежалата", сега и тази за чушки с хрян -
колоритни, интересни, различни и гарантирано вкусни...
Благодаря много и поздрави за теб!
Благодаря, Диди.
ИзтриванеМного се радвам, че харесваш тези рецепти. Правиш ме много щастлива.
За пръв път я виждам тази рецепта, дори и подобна не съм срещала, благодаря ти, че я сподели! Представям си каква вкусотия са тези чушки. Вълшебни бурканчета! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате.
ИзтриванеБих се радвала, ако опиташ тези чушки.
Аууу Ели, какво е това...Мммм...чушки с хрян, само предполагам колко е вкусно...Чудно е!
ОтговорИзтриванеАля, благодаря.
ИзтриванеЧушките стават наистина вкусни. Ще се радвам, ако ги опиташ.
Едва сега виждам тази рецепта и съм много заинтригувана! Записвам си я, защото за пръв път срещам такава, а имам хрян! Живот и здраве, догодина ще пробвам!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ели!
Благодаря, Тили, за проявения интерес.
ИзтриванеСъжалявам, че малко късно публикувах рецептата, но направих туршийката преди няколко дни.
Поздрави и хубава неделя.