понеделник, 17 ноември 2014 г.

Дип от авокадо

Този дип или казано по народному "мазилце за препечена филийка" научих в края на ерата на социализЪма. 
Авокадото се появи за първи път в нашата страна в онези, ох, далечни години. И все още нямаше информация как се приготвя, как се консумира и т.н.
В днешно време продължавам да харесвам авокадо. Зная, че ако го наплескам на лицето си като мексиканките, ще стана неземно красива. Да не повярваш де. :girl_haha: 
Авокадото го използвам за различни салати. Но продължавам да харесвам най-много този изчистен вариант.

Продукти:
1 брой авокадо
1 стрък пресен чесън или 2-3 скилидки стар чесън
1 чаена лъжичка зехтин
сол на вкус
лимонов сок на вкус

Приготвяне:
Авокадото се почиства от външната обвивка. Отстранява се костилката.
Пасира се в блендер заедно с чесъна.
Веднага се подправя с лимоновия сок, за да не потъмнее.
Получената смес се подправя със зехтин и сол. 
Преди консумация дипът се охлажда. 




4 коментара:

  1. Много красиво, апетитно и любимо "мазилце за препечена филийка", Ели,
    харесах и пълнените патладжани, но авокадовият дип е прекрасен!
    Поздрави и благодаря за чудесната идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диди, благодаря ти за хубавия коментар.
      Знаеш колко държа на твоето мнение.
      Поздрави и хубава вечер.

      Изтриване
  2. Какво вкусно мазълце, щом се оправя задължително ще си го направя. Налегнал ме е грип :(((

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аля, много ми е приятно, че си харесала този дип от авокадо.
      Пожелавам ти бързо да оздравееш.
      Поздрави.

      Изтриване