Открадвам идеята на Пепи за серия от 10 рецепти.
Моят проект ще се казва
За начало ще представя рецептата за тези вкусни и много лесни панирани пилешки филенца.
Продукти:
4 броя пилешки пържоли от бяло месо без кожа или както също така се казва 2 броя пеперуди
малко сол, черен пипер и соев сос
За паниране:
брашно
3 яйца
натурален корнфлекс
3-4 супени лъжици олио
Приготвяне:
От всяка пилешка пържола се отрязва първо филенцето, след това се отрязва долната част, която е по-тънка. Останалото месо се разрязва напряко така, че да се получат две тънки парчета. От една пържола се получават 4 бр. пилешки филенца. Стремим се да са приблизително с еднакви размери и дебелина.
Всяко парче се поръсва с черен пипер и соев сос. Оставя се да се маринова поне 15 минути.
Маринованите парчета пилешко месо се панират първо в брашното, после в разбитите яйца и накрая в счукания корнфлекс.
Подреждат се в тавичка, намазана с половината от олиото.
Върху всяко парче се ръсва малко от останалата мазнина.
Филенцата се изпичат до златисто във фурна, предварително нагрята до 175 градуса Целзий.
Ако парчетата сурово пилешко месо се поръсят с повече соев сос, солта е излишна.
Месото може да се нареже на малки парчета и при същата технология да се получат панирани пилешки хапки.
Искам да допълня тази рецепта с подробни обяснения как да се нареже пилешко филе.
Обикновено в нашата къща се купува така наречената пилешка "пеперуда".
Пеперудата се разрязва на две части. Всяка част от долната си страна има филенце, което е нещо като еквивалент на свинското бонфиле. Отделя се.
Останалата част се разделя като първо се отрязва по-тънката част от голямото филе.
Останалата част се разрязна напречно на още две парчета.
Така се получават от едно голямо филе четири парчета. Стремим се да са приблизително с еднаква големина.
Моят проект ще се казва
10 РЕЦЕПТИ, БЕЗ КОИТО КИРИЛ НЕ МОЖЕ ДА ОЦЕЛЕЕ
Мили Кирчо, този "титаничен" труд го правя за теб, за да не се залинееш от глад, ако се наложи ти да готвиш.
Шегичка де. Знам, че ще се справиш.
За начало ще представя рецептата за тези вкусни и много лесни панирани пилешки филенца.
4 броя пилешки пържоли от бяло месо без кожа или както също така се казва 2 броя пеперуди
малко сол, черен пипер и соев сос
За паниране:
брашно
3 яйца
натурален корнфлекс
3-4 супени лъжици олио
Приготвяне:
От всяка пилешка пържола се отрязва първо филенцето, след това се отрязва долната част, която е по-тънка. Останалото месо се разрязва напряко така, че да се получат две тънки парчета. От една пържола се получават 4 бр. пилешки филенца. Стремим се да са приблизително с еднакви размери и дебелина.
Всяко парче се поръсва с черен пипер и соев сос. Оставя се да се маринова поне 15 минути.
Маринованите парчета пилешко месо се панират първо в брашното, после в разбитите яйца и накрая в счукания корнфлекс.
Подреждат се в тавичка, намазана с половината от олиото.
Върху всяко парче се ръсва малко от останалата мазнина.
Филенцата се изпичат до златисто във фурна, предварително нагрята до 175 градуса Целзий.
Ако парчетата сурово пилешко месо се поръсят с повече соев сос, солта е излишна.
Месото може да се нареже на малки парчета и при същата технология да се получат панирани пилешки хапки.
Искам да допълня тази рецепта с подробни обяснения как да се нареже пилешко филе.
Обикновено в нашата къща се купува така наречената пилешка "пеперуда".
Пеперудата се разрязва на две части. Всяка част от долната си страна има филенце, което е нещо като еквивалент на свинското бонфиле. Отделя се.
Останалата част се разделя като първо се отрязва по-тънката част от голямото филе.
Останалата част се разрязна напречно на още две парчета.
Така се получават от едно голямо филе четири парчета. Стремим се да са приблизително с еднаква големина.
И смей да пипаш вече рутера на мама Ели, Кирчо!
ОтговорИзтриванеЕли, трябва и разрез... в см., нагледно. Иначе ще има въпроси какви са другите страни на куба?
Чудни филенца, впрочем!
Запланувала съм да добавя снимки как точно се разрязва месото.
ОтговорИзтриванеЧе току виж го накълцали по диагонал или на правилни кръгчета и да не могат да погълнат парчетата пиле.
Ужас!
Ели, с оригинална идея доразвиваш инициативата 10 на Пепи -
ОтговорИзтриванелюбими неща, по любими рецепти...
Рецептите и филенцата са страхотни, а шоколадовия салам обожавам.
Сърдечни поздрави и хубави почивни дни, Диана
Ели, свивам си едното филенце под носа на Кирчо! Прекрасни са! Аз също ги обожавам, мммм толкова са вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Е много са готини. Моето малко момче много ги обича така панирани. Ели подсети ме, че не съм ги приготвяла отдавна. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Много са вкусни,Ели!И хрупкави!харесват ми!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви от сърце за хубавите коментари.
ОтговорИзтриване