понеделник, 30 януари 2012 г.

Печено филе от пиле със сметана, картофи и пушено сирене

Добавям поредната гозба към "10 рецепти, без които Кирил не може да оцелее".
Сине, уверявам те, че е много лесна. И не се страхувай да експериментираш с подправките.
Можеш да добавиш розмарин или магданоз. Каквото се сетиш.



Продукти:
2 големи филета бяло месо от пиле
1 малка опаковка заквасена сметана  (200гр)
0.500 кг картофи
около 150 гр. пушено сирене (половин опаковка)
около 80 гр масло
100 мл прясно мляко
горчица
1 кубче пилешки бульон
соев сос, черен пипер
малко вода

Приготвяне:
Всяко филе се разрязва на 4 парчета. Как става това съм показала Тук
Пилешкото месо се поръсва със соев сос и черен пипер.
Оставя се да се мариноват поне 15-20 минути.
На дъното на съд с размери 35/20 се нарязва половината масло на парченца.
Подреждат се картофите, обелени и нарязани на филийки.
Поръсват се с черен пипер и натрошеното кубче пилешки бульон.
Върху картофите се подреждат пилешките филета.
Покриват се с парчета пушено сирене. Разпределя се другата половина от маслото, също нарязана на парченца.
Сметаната се разбива заедно с горчицата, прясното мляко и малко вода. Полученият сос се излива върху пилешките филета.
Тавичката се завива с фолио.
Ястието се пече при 175 градуса Целзий, докато картофите омекнат, сосът се сгъсти и сиренето се запече леко.



4 коментара:

  1. Тук вече съм спокойна,че детето ще оцелее.Вече щях да го осиновявам с твоите спанаци с оризи ....

    ОтговорИзтриване
  2. Видя ли, че не го моря от глад!
    (тук следва нахално кикотене)

    ОтговорИзтриване
  3. до Кирил:
    И запомни млади момко, че колкото повече филе сложиш, толкова по-вкусно става. Това с подправките само обременява рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  4. Пепи, съгласна съм с теб. Колкото повече си е толкова повече.

    ОтговорИзтриване