понеделник, 6 март 2017 г.

Дип от броколи и рикота

Прекрасен дип, разядка, пастет или мазилце. Избере име, което Ви харесва. Но гарантирано това предястие или разядка е много, много вкусно.
Продукти:
1 средноголяма глава броколи
250 гр рикота или извара 
1/2 (200 гр.) опаковка майонеза
1-2 супени лъжици кисело мляко
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка горчица

Приготовление:
Главата броколи се сварява и се отцежда.
Намачква и се с ръчна преса и се оставя да се охлади.
Трябва да  се усещат малки парченца от зеленчука.
Пасира се рикотата с киселото мляко, докато се получи гладка смес. 
Добавят се майонеза, горчица и пресованият чесън и се разбърква добре.
Прибавя се намачканото броколи. 
Подправя се със сол и черен пипер.
Дипът се поднася охладен.  

3 коментара:

  1. Много ми харесва, Ели :) и по случайност имам глава броколи в хладилника. Ако си вдигна задника от бюрото, ще направя тази разядка, тъкмо за празника утре ще разнообразим салатите :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно и изкушаващо предложение, Ели -
    любими съставки в интересна комбинация.
    Благодаря, поздрави за теб и хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Диди, Пепи, много се радвам, че ви харесва рецептата.

    ОтговорИзтриване